City Gross Vegetariska matkasse – Del 1

Den sista veckan med vegetariska måltider från våra kära matkasseleverantörer är nu här och sist ut är ingen mindre än City Gross. Deras vegetariska kasse är den största utav alla de vi testat i denna omgång och den innehöll hela 5 måltider för fyra personer.

Linscurry med Jordnötssmör

På dagens meny stod det Linscurry med Jordnötssmör och matlagningen började med att vi satta igång ugnen på 225 grader. Därefter skar vi några morötter i stavar, slängde dem på en ugnsplåt med olivolja och salt, för att sedan rostas i ugnen ca 15 minuter. Medan morötterna rostades satte vi på en kastrull med ris, som var dagens tillbehör. Därefter var det dags att sätta igång med curryn.

Vi skalade och hackade en lök, en halv solovitlök och skalade och rev en bit ingefära. Allt stektes sen i olja i en gryta tillsammans med 2 tsk curry i någon minut innan det var dags att röra ner en förpackning kokosmjölk, en förpackning skölja och avrunna linser samt några stora klickar jordnötssmör (ca 1/2 dl). Det hela fick koka ihop och smakades av med salt och peppar.

Lagom till att riset var klart var även morotsstavarna och grytan klara och allt kunde serveras.

Grytor med curry är något jag verkligen fått upptäcka under dessa veckor med vegetariska matkassar och jag måste säga att denna var riktigt god. Ett enkelt och lättlagat recept som fungerar perfekt som vardagsmat. Dessutom tillför jordnötssmöret en

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng