Årstidernas Vegetariska matkasse – Del 4

Veckan lider mot sitt slut och det är dags för den sista recensionen för denna vecka. Matkassen vi har testat är ingen mindre än Årstidernas Vegetariska matkasse för en person (den första matkassen som går att få för en person!), och den avslutar efter gårdagens snedsteg på topp med en kryddig tomatsås med broccoli, ägg och focaccia!

Kryddig tomatsås med broccoli, ägg och focaccia

Idag var det dags att använda upp de sista sakerna från veckans kasse och det skulle bland annat bakas focaccia av den sista halvan av pizzadegen. Därför startades dag fyra på samma sätt som dag ett, ungen sattes igång, denna gång på 200 grader och plåten lämnades i ugnen för att bli ordentligt varm innan pizzadegen (eller focaccian) placerades därpå.

Pizzadegen rullades ut igen och placerades lite bättre på sitt bakplåtspapper innan jag ringlade över lite olivolja, slängde på några nypor grovt havssalt och fördelade blad från den sista rosmarinskvisten. Degen fick sen ligga och vila tills det var dags för den att åka in i ugnen.

Näst på tur stod tomatsåsen och den skulle bestå av lök och vitlök som finhackades, samt några morötter som jag valde att grovriva. Allt detta stektes på i en stekpanna med lite olivolja tills det mjuknat. Därefter hälldes ett paket krossade tomater ner i stekpannan tillsammans med en skvätt vatten. Tomatsåsen spetsades med finhackad chili efter eget tycke och fick därefter sjuda medans jag satte igång med att skölja broccolin.

Lagom till att jag sköljt broccolin började ugnen bli varm nog och tomatsåsen tillräckligt ihopkokad för att slutföras i ugnen. Tomatsåsen hälldes därför över i en ugnsfast form och två gropar skapades lite lätt med stekspaden. I dessa två gropar knäckte jag ner två ägg, ett per grop, och sedan bakades det klart i ugnen. Även focaccian fick nu ta plats i ugnen på sin varma ugnsplåt och allt gräddades i ca 10-12 minuter.

Under tiden skar jag broccolins stjäl i smala stavar och buketten delades till mindre buketter. Allt stektes sen på tillsammans med lite olivolja, chili och vitlök.

Till sist återstod enbart serveringen av denna njutbara rätt med ett härligt sting av chili och en god fin nygräddad focaccia!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng