Årstidernas Vegetariska matkasse – Del 2

Dag två med Årstidernas veggokasse bjöd mig på en härlig Linsdaal med stekt broccoli. Allt kryddat med en god hettande indisk bombay-kryddblandning.

Bombay linsdaal med stekt Broccoli

Dagens matlagning började med att jag sköljde linserna ordentligt innan de fick ta plats i en stor kastrull full med nytt fräsch vatten. Här fick de sen kokas mjuka i ca 15 minuter.

När kastrullen stod på spisen fortsatte jag med att skala och grovhacka 1 lök och några vitlöksklyftor. Jag tvättade och slantade ett gäng morötter i tunna skivor och till sist sköljde jag broccoli och fänkål innan jag även skar dem i tunna klyftor.

Ännu var det lite tid kvar innan linserna var klara och jag passade då på att börja med dagens sallad som bestod av blodapelsin, chili och kokosflingor. Kokosflingorna rostades gyllene i en torr stekpanna, apelsinen skalades och tärnades på samma sätt som igår och allt blandades sedan tillsammans med lite färsk chili som jag finhackat. Salladen toppades med lite salt och citronsaft.

Salladen klar och därför dags att sätta igång med daalen. En panna hettades upp med lite olja, i den åkte lök, vitlök och morötter ner för att stekas mjuka och fina. När löken börjat bli genomskinlig och morötterna mjuka kryddades det på med bombayblandningen och sist hällde jag över linserna och kokvattnet. Allt fick sedan koka ihop till en fin daal och smakades av med salt, citronsaft och svartpeppar.

Medans daalen kokade ihop hettade jag upp olja i en annan panna och stekte på broccoli och fänkål. Det fick stå och steka på tills det blev mjukt och smaksattes med lite bombaykrydda innan det var dags för servering.

Bombay Linsdaal var en rätt jag aldrig tidigare lagat och jag måste säga att daal är något jag måste göra igen. Indiskt är gott och härligt starkt liksom denna rätt. Den gav mig däremot ingen supersmaksensation och tillverkade väldigt mycket disk vilket gör att dag två med Årstidernas matkasse även den landar på en stadig fyra.

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng