Årstidernas Vegetariska matkasse – Del 1

Då var det äntligen dags för oss att dra igång vårt stora test av vegetariska kassar och först ut är Årstiderna med deras vegetariska kasse för en person. Det är en kasse (eller en fin äppellåda i det här fallet) som kostar 325 kr per leverans och innehåller fyra middagar.

Potatispizza med rosmarin, ruccola och sallad med blodapelsin

Idag stod pizza på menyn och matlagningen började med att ugnen sattes på 225 grader. Samtidigt satte jag in en plåt i ugnen så att den skulle hinna bli rejält varm innan pizzan placerades på den, allt för att få den där perfekta gräddningen. På tal om pizza, nästa del i matlagningen innebar att rulla ut pizzadegen som kommit med påsen (ekologisk liksom allt annat såklart), och dela den i två. Ena halvan lades på ett bakplåtspapper, den andra rullades ihop och hamnade i kylen för användning dag fyra.

Dags för toppingen som idag bestod av vitlöksolja, ost, potatis och rosmarin. Två vitlöksklyftor skalades och pressades ner i en liten skål med olja som sedan ställdes undan ett tag. Därefter sköljdes och tvättades en kvist rosmarin samt en mindre bakpotatis. Potatisen skivades till sist i tunna skivor innan det var dags att skapa pizzan.

En påse riven ekologisk ost spreds jämt över pizzadegen och över det placerades de tunna skivorna potatis som ett fin lager ovanpå. Det hela toppades med att vitlöksoljan ringlades över pizzan innan bladen från rosmarinkvisten drogs loss och tog plats på toppen tillsammans med lite salt och peppar.

Pizzan placerades sen på den varma plåten och gräddades i ugnen ca 10 minuter.

Under tiden jag väntade på pizzan var det dags att förbereda salladen. Ruccola och hjärtsallad sköljdes ordentligt och fick rinna av medan skalet och den vita hinnan på en blodapelsin skars bort. köttet från blodapelsinen skars sen i tärningar och blandades med hjärtsalladen som plockats i mindre bitar.

Lagom till att pizzan var klar stod även salladen klar och ruccolan kunde spridas över pizzan som en sista del innan servering av potatispizza med rosmarin och hjärtsallad.

Dagens rätt var superenkel att laga och det smakade mycket bra. En härlig start på veckans och vårens stora test av matkassar!

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng