Årstidernas Veganska matkasse – Del 1

Igår kom äntligen den dagen då det plingade på dörren och en fin äppellåda från Årstiderna levererades. Inuti hittade jag allt innehåll tillsammans med recept för en vecka fylld av god och spännande mat helt utan animaliska produkter.

Veckans matkasse (eller låda om vi ska vara korrekta) kommer bjuda på 4 måltider för två personer och idag var det hög tid att testa den första!

Nudlar med komatsunawok och jordnötssås

Till att börja med vill jag bara tillägga att för alla er som är som mig och inte har en aning om vad komatsuna är så berättar Årstiderna det för oss lite kort på första sidan av veckans recepthäfte. Det är en ”japansk senapsspenat” och jag kan berätta så här i efterhand att den var god!

Hur som helst, till matlagningen. Receptet var snyggt uppdelat i olika segment som, ”grönsaker”, ”jordnötssås”, ”wok”, etc. Detta gjorde det mycket enkelt att följa. Vi började med att skölja morot och komatsuna, skala lök och vitlök innan det var dags att ta fram kniven för att skära till föregående grönsaker till dagens rätta form. Därefter satte vi en kastrull med vatten på spisen till nudlarna innan det var dags att börja med jordnötssåsen.

Jordnötssåsen blandades ihop av jordnötssmör, vatten, vitlök, lite chili och några skvättar limejuice. Den spetsades sedan till lite med en skvätt tamari (en sorts soja). Lagom till att såsen var klar kokade vattnet och slängdes i för att koka i 4-5 minuter. Samtidigt satte jag igång två plattor till på spisen, en för att rosta cashewnötter i en torr stekpanna med lite salt och den andra för att börja steka på woken. Woken stekte jag i kokosolja som jag redan hade hemma och när det fått steka ett tag tillsattes också resten av tamarisojan.

Några minuter senare var nudlarna klara för att hällas av innan de vändes ner i woken som därmed blev klar för servering. De rostade nötterna grovhackades och fick pryda toppen av serveringen tillsammans med jordnötssåsen och några tunna skivor chili.

Slutbetyg: 4 matkassar av 6 möjliga får denna första rätt från Årstidernas vegankasse.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng