Årstidernas Veganska matkasse – Del 4

Då var det sorgligt nog tid för den sista dagen med Årstidernas Vegankasse för denna gång, men troligtvis lär det bli ett kärt återseende någon gång i framtiden. Detta är en matkasse jag verkligen kan rekommendera. Kul med veganskt också!

Wraps med rödbets-hirs och avokado-cashewkräm

Idag började jag med att mäta upp och sätta på vatten för tillagning av hirsen. För er som inte vet vad hirs är så är det ett sädesslag, precis som havre, och det liknar couscous till utseendet ungefär. Under väntan på att vattnet skulle börja koka delade jag en avokado och tog ur fruktköttet, hällde av vattnet av cashewnötterna som fått ligga i vatten över natten (det stod i gårdens recept att nötterna skulle läggas i en skål med vatten över natten) och mixade ihop det hela tillsammans med 2 vitlöksklyftor. Avokadokrämen smakades sen av med lite citronsaft, salt och peppar.

Nu kokade vattnet och hirsen åkte ner, locket åkte på igen för kokning i ca 10 minuter. Därefter fick det stå och dra i ungefär 10 minuter till. Samtidigt som allt detta skedde passade jag på att skala och riva rödbetor samt finhacka en rödlök.  Denna röda mix blandades därefter ner i hirsen och skapade en röd hirs o rödbetsmix. Mixen fick sen ta plats i wraps som snabbt passerat pannan för att bli lite varma och toppades med avokado/cashewkräm innan de slöts och serverades tillsammans med lite morotsstavar som med fördel kunde dippas i resten av avokadokrämen.

Slutbetyg: 4 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng