Årstidernas Veganska matkasse – Del 3

Den tredje dagen med Årstiderna matkasse bjöd på ännu ett kul nytt ord, chimichanga. Efter en snabb googling hittade jag att det betyder ”deep fried burrito”, alltså en stekt burrito mer eller mindre. Jag kan berätta att det här garanterat inte är sista gången jag äter en sådan!

Chimichanga med ugnsbakade paprikor och avokadosalsa

Dagens matlagning började med att vi sköljde paprika och squash innan de skars upp, paprikorna i 8 klyftor vardera och squashen i stavar. Det hela placerades på en plåt med bakplåtspapper och blandades med lite salt, peppar, en pressad vitlök  samt olivolja innan det åkte in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Därefter skalades och hackades en lök, två klyftor vitlök och en chili. Den hackade löken saturerades i en stekpanna med lite olja och sedan fick gårdagens bönor och kokvatten som vi förvarat i kylen ta plats i pannan tillsammans med löken. Samtidigt som det låg och småsjöd mosade jag bönorna till ett grovt mos. Det hela smakades av med lite chili, spiskummin och såklart, salt och peppar.

Som tillbehör till chimachangan skulle det skapas en avokadosalsa. För att skapa den kvartade vi småtomater samt grovhackade ruccola och rödlök. Vi tärnade dessutom köttet av en avokado och blandade samman allt ihop tillsammans med lite citronsaft, chili, olivolja, salt och peppar.

Dags för den sista delen där vi la ett lager av bönmos på varje tortilla, placerade ugnsstekt paprika och squash på ena halvan av brödet för att till sist vika över den andra sidan. Chimachangan stektes sen gyllene i en varm panna innan den serverades tillsammans med avokadosalsan.

Dagens rätt var det godaste jag ätit på länge och definitivt en så kallad ”keeper”!
Detta receptet hamnar i receptboken, det kan jag lova.

Slutbetyg: 6 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng