Årstiderna lanserar en vegansk matkasse

För en tid sedan skrev vi om hur vi saknar veganska alternativ i matkassevärlden. Nu har vi faktiskt hittat flera stycken, bland annat finns det hos Årstiderna! I juni avslöjade Årstiderna att de kommer börja sälja ett veganskt alternativ till sina matkassar, och nu i september blev den äntligen tillgänglig. Har du varit på jakt efter en vegansk matkasse bör du alltså genast ta dig en kik hos dem. Alla deras matkassar (eller lådor, som de levereras i) är dessutom helt ekologiska!

En grönare livsstil

Vegetarisk matkasse har funnits tillgängligt länge, hos nästan alla leverantörer. Däremot ett veganskt alternativ har saknats. Nu när efterfrågan ökat har det äntligen börjat säljas ett gäng olika varianter. I den veganska matkassen hittar du inget över huvud taget från djurriket, utan den är bara fullproppad med vegetabiliska produkter. Du hittar främst grönsaker men även nyttiga och proteinrika vegetabiliska råvaror som nötter, bönor, quinoa, kikärtor, linser och frön. Alla dessa råvaror kombineras ihop med olika kryddor och såser för att skapa goda måltider som är bra både för din egen hälsa och för djur och natur. I den veganska matkassen från Årstiderna hittar du allt från grytor med bönor och potatis till broccolinuggets och tacos. Helt enkelt både klassiska rätter gjorda på ett veganskt vis och lite mer spännande och annorlunda recept.

Exempel på en maträtt från Årstidernas veganska matkasse är kikärtsplättar med hasselnötsmjölk, morot och tomat-chilitopping, som de hade med i denna veckas kasse. Även om många saker kanske låter komplicerade när man hör namnet på maträtten är det inga konstigheter, och inget du behöver vara proffs för att laga. De flesta recept tar ungefär 45 minuter att laga. Den veganska kassen är för 2 personer och 4 dagar, och du beställer antingen en vanlig kasse eller en med extra frukt (och frukt vill man ju såklart ha!). Standardkassen kostar 449 kronor och den med extra frukt 510 kronor.

Så för alla veganer där ute som velat använda sig av matkassar, eller du som bara vill ha en lite grönare livsstil – kolla in det veganska alternativet från Årstiderna matkasse!

Sveriges enda helt ekologiska matkasse

Förutom att de nu har ett veganskt alternativ bland sina kassar är Årstiderna också den enda matkasseleverantören som är helt ekologisk. Alla deras varor är alltid 100 % ekologiska i den mån det är möjligt. Ekologisk mat är bra för både din egen hälsa och miljön och är något som alla borde försöka äta mer av. Många väljer bort ekologisk mat för att det sägs vara mycket dyrare, men i många fall är skillnaden liten och i vissa fall skiljer det inte alls. Kika runt på vår sajt och jämför matkassar och priser, så ser du att det faktiskt är väldigt liten skillnad.

En annan bra sak med Årstiderna är att du till alla olika matkassar kan välja till frukt. Beroende på vilken kasse det är och för hur många personer den är till kostar det runt 100 kronor extra. Som hittat, för en veckas fruktintag, skulle jag säga! Årstiderna har helt enkelt fokuserat mer på en hälsosam kasse, jämfört med de flesta andra matkasseföretag.

 

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng