Vi korar årets bästa matkasse

Nu har 2016 passerat, och det har varit ett minst sagt händelserikt år för oss. Vi startade igång på hösten 2015, och det har hänt mycket sedan dess. I december 2015 hade vi omkring 200 unika besökare i månaden, medan vi i december 2016 hade över 2000 besökare. Vi tänkte berätta lite hur året sett ut för oss på Allt om Matkassar och i matkassevärlden i allmänhet.

Årets nyhet

Matkassar har varit en stor succé redan från början och det är fortfarande fler och fler som får upp ögonen för den smidiga tjänsten. Det gäller såklart för matkasseföretagen att hänga med i vad som händer i matkulturen. Något som blivit större och större de senaste åren, men 2016 i synnerhet, är vegansk kost. Många väljer att äta vegetariskt eller veganskt i alla fall några dagar i veckan, och många är nyfikna på att testa hur det är. För många är vegansk kost något mycket främmande då man hela livet ätit kött och kanske inte tänkt så mycket på något annat alternativ. Vid sådana fall är en matkasse perfekt, då du slipper komma på själv hur du ska komma underfund med den nya dieten.

Ett antal vegankassar har tillkommit under året, bland annat den veganska matkassen från Årstiderna. Självfallet var vi tvungna att testa matkassen, och vart mycket nöjda. Om du vill läsa mer om vad vi tyckte om den och hur recepten såg ut kan du spana in inläggen då vi testar Årstidernas veganska matkasse.

Årets mest köpta kasse

Den matkassen våra besökare köpt allra mest i år är City Gross matkasse. Dels för att de har haft ett fördelaktigt prova-på-pris där nya kunder kunde testa sin första matkasse till ett superpris, men också för deras höga kvalitet. Vi har såklart testat på även City Gross matkasse, då testade vi på deras ekologiska matkasse.

Årets mest lästa recension

Den av våra recensioner som varit mest poppis är även den City Gross. De är en av dem som hängt med längst, något som alltid är alltid uppskattas. Vilka kassar som har varit populära har dock ändrats lite fram och tillbaka under året och vi är taggade på att se vad 2017 kommer bjuda på!

Årets mest lästa artikel

Den artikel som varit populärast 2016 är den vi skrev om 7 anledningar att handla med matkassar. Vi ska försöka skriva mer liknande artiklar i år, vad det finns för för- och nackdelar och såklart fortsätta testa olika matkasseföretag och varianter på matkassar. Vi ska också lägga ut fler recept för mer inspiration för de matkassefria dagarna!

Årets populäraste diet

Utifrån våra besökare har årets populäraste diet varit LCHF. LCHF-dieten har varit populär i Sverige i över 10 år nu, men är fortfarande en av de mest populära dieterna. Den innebär att man ska äta lite av kolhydratrik mat och istället äta mat med mycket fett som fet fisk, avokado, nötter och oljor. Detta gör att man håller sig mätt längre och kan äta mindre portioner, samtidigt som småätandet ska minska. Det finns många debatter (som med alla dieter) om huruvida den är bra eller inte, men trots det är LCHF matkasse fortfarande något vi ser mycket av. Det ska bli spännande att se hur det kommer se ut under 2017, då den växande veganismen förespråkar motsatsen; högt kolhydratintag och lite fet mat.

Årets Matkasse

Årets matkasse 2016

Även om City Gross matkasse är den som vi sålt mest av, är det inte vår absoluta favorit. För oss är det fler steg för att bestämma vad vi tycker om en matkasse, då det inte bara handlar om själva matkassarna, utan även kontakten vi har med dem. Den matkasse som vi vill kora till ”Årets Matkasse” är Årstiderna. Vi har testat några av deras matkassar och har alltid varit supernöjda med dem. Stort plus är att alla deras kassar är helt ekologiska, och att de nu dessutom lanserat en vegansk matkasse. Vi känner helt enkelt att de ligger i framkant med mycket och att de alltid levererar. Vi har också bra kontakt med dem och deras personal är alltid trevlig och snabb på att svara. Allt detta gör att Årstiderna blir vår favoritmatkasse i år!

 

Det har som sagt varit ett händelserikt år för oss på Allt om Matkassar, och vi är supertaggade på att se vad 2017 har att erbjuda! Kanske kommer det någon ny matkasseleverantör som tar marknaden med storm, eller så blir en ny diet populär. Följ med oss i jakten på den bästa matkassen 2017 så lovar vi att du inte kommer missa några nyheter. Vi på Allt om Matkassar önskar er en fantastisk fortsättning och ett gott nytt år!

1 kommentar
  1. Svara
    Titti Nieminen 19 april, 2017 at 10:12

    Har ni laktosfria produkter i matkassen?

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng

Hämta 20% extra rabatt hos Årstiderna!

1. Ange din e-mail.
2. Du skickas till Årstidernas hemsida med rabatt.