7 anledningar till att handla med matkassar

Att handla med matkassar blir allt mer populärt, fler och fler börjar inse fördelarna. Är du inte övertygad? Här kan du läsa om 7 anledningar till varför du borde börja handla med matkassar istället för att traska iväg till butiken själv.

1. Spara tid

Du sparar massor av tid på att beställa din matkasse hem till dörren istället för att gå och handla i matbutiken. Sitt hemma i soffan och kika, när du hittat den bästa matkassen är det bara att beställa en kasse som passar dig – sen är det klart! Enkelt och smidigt, och du sparar tid som du kan lägga på något betydligt roligare än att traska runt på Ica. Du har ju bättre saker för dig, eller hur?

 

2. Slipp tänka på vad du ska laga idag

Jag tror att de allra flesta ibland har svårt att komma på vad man ska laga till middag. Det känns som att man har lagat allt otaliga gånger och inspirationen är helt enkelt inte på topp. När du beställer matkassar får du varje vecka färdiga (och enkla) recept med tillhörande ingredienser. Perfekt om du känner att du äter samma mat hela tiden. Är du sugen på något speciellt kan du välja vilken typ av matkasse du vill ha. På flera av matkasseleverantörernas hemsidor kan du se exempel på hur deras kassar kan se ut, så du får en känsla för vilken typ av mat du får. Kika under ”Jämför matkassar” här på Allt om Matkassar för att hitta olika kassar.

 

3. Få inspiration

Även om du bara beställer matkassar varannan vecka eller kanske en gång i månaden kan du ta med dig tips för att hitta på egna maträtter i framtiden. Spara recepten och experimentera själv, när du inte har en matkasse att följa. Många beställer bara en matkasse någon gång ibland, när man känner att man behöver lite extra inspiration till sin matlagning. Som sagt – spara recepten och mixtra med dem senare, kanske hittar du någon ny och supersmarrig favorit!

 

4. Följ din diet

Många är oroliga för att de inte ska kunna följa sin diet när de beställer matkassar. Så är dock inte fallet. Idag finns det otaliga typer av matkassar, och du kan garanterat hitta någon som passar dig. Kolla runt här på sajten för att jämföra matkassar och hitta någon som passar dig. Olika leverantörer har olika typer, så kolla några olika för att hitta den som passar dig bäst. Du kan bland annat hitta gluten- eller laktosfria kassar, vegetariska kassar, LCHF och barnanpassade. Det finns lite av varje helt enkelt, så du behöver inte vara orolig att den inte ska passa din diet.

 

5. Testa en ny diet

Förutom att det är lätt att följa sin nuvarande diet är färdiga matkassar ett utmärkt sätt att testa en ny diet. Har du velat testa en ny diet men inte riktigt vet vad du kan laga? Matkassar är ett perfekt sätt att introducera sig till den nya dieten, då du har maten och recepten färdiga. Följ dieten med matkassar hela tiden eller få bara lite hjälp på traven genom att äta de första veckorna med matkassar. Det är också ett bra tips om du vill testa om du är känslig mot till exempel gluten eller laktos. Se det som ett tillfälle att experimentera!

 

6. Valfrihet

Alla vill förstås inte ha färdiga matkassar med en exakt plan över vad man ska äta. Kanske har du massor av inspiration för vad du vill handla och laga, men vill åt enkelheten med att beställa en matkasse. Inga problem! Handlar du med Gastrofy får du plocka ihop precis de ingredienser du vill ha, men du får ändå kassen levererad till din dörr. På så sätt får du fortfarande välja exakt vad du vill handla, och sparar samtidigt tid och kraft eftersom du slipper ta dig till affären själv.

 

7. Snällt mot miljön

Att vara snäll mot naturen och miljön blir vi som tur är allt mer medvetna om, och så även de olika matkasseleverantörerna. En del är ännu mer noga än andra med att se till att ingen mat går till spillo. Middagsfrid är en matkasseleverantör som ser till att all mat används. Behöver man bara ett visst antal deciliter ris för en maträtt skickar de bara med så mycket som behövs istället för hela paketet, till exempel. Allt för att försöka minska matsvinnet så mycket som möjligt. De hjälper dessutom till och skänker matkassar till barn med ensamstående mammor.

 

Låter det som någonting för dig?

Som du ser finns det många anledningar att välja att handla med matkassar. Välj din favorit idag, beställ en matkasse och njut av fördelarna du också!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng