5 myter om matkassar

När något blir så utbrett och populärt som matkassar har blivit börjar det alltid spridas en hel del myter. Givetvis är inte matkassar något som passar alla, precis som med allt annat. Däremot finns det en hel del missuppfattningar om matkassar som inte alls stämmer. I vissa fall kanske det stämde i början – men som ändrats helt och hållet. Idag reder vi ut vad som är sant och inte!

1. Maten är av dålig kvalitet
Många verkar tro att maten som kommer i matkassarna är av sämre kvalitet än den du köper i butik. Detta är absolut inte sant. Maten plockas ihop precis innan den levereras till dig och är av högsta kvalitet. Endast vid ett fåtal tillfällen har vi själva upplevt att någon färskvara inte var helt okej, och då har alltid kundtjänsten varit snabb på att svara och omedelbart levererat en ny vara. De har även levererat något extra som ”plåster på såren”. Att vi fått en dålig vara har dock som sagt bara hänt någon enstaka gång, av alla matkassar vi testat.

2. Det är dyrare än i matbutiken
En annan vanlig uppfattning, som det även finns många artiklar om på nätet, är att det är mycket dyrare att handla med matkassar än att handla själv i butik. Vilka priser som gäller för matkasse jämfört med i butik skiljer sig förstås mellan olika matkasseföretag, men generellt sett är det bara lite dyrare att handla med matkassar. Hur mycket det skiljer beror också på vilken typ av butik du handlar på – mat skiljer ju mycket i pris mellan olika matbutiker. Hur som helst är priset bara en aning dyrare med matkassar jämfört med att handla i butik, och då ingår ju matplanering och hemkörning!

3. Du blir helt låst till matkassar
Att man skulle vara helt låst till matkassar bara för att man testar en enda kasse verkar också vara en vanlig uppfattning. Detta stämmer absolut inte. Du kan ofta välja hur ofta du vill att din matkasse ska leveraras, till exempel varje vecka eller varannan vecka. Du kan då välja att få den så ofta som passar dig, så att du kan exprimentera med dina egna recept resten av tiden. De allra flesta matkassar har ingen bindningstid, så du kan när som helst avsluta ditt abonnemang. Kolla vilka matkassar utan bindningstid du kan välja mellan i vår lista där vi jämför matkassar.

4. Det är krångliga och avancerade recept i matkassar
Något som oroar många är att det skulle vara krångligt och komplicerat att laga recepten som följer med i matkassar. Med alla matkassar följer ett gäng olika recept av varierad svårighetsgrad, så vissa recept är lite mer komplicerade än andra. Vi har dock aldrig stött på något som skulle vara så svårt att det inte går att genomföra, det är ”vanliga” recept som alla klarar av, förklarade med tydliga instruktioner. Är du inget proffs i köket behöver du alltså inte oroa dig för att det ska vara så svårt att du inte kan klara av det – vi lovar att det kommer gå galant. Vill du se några exempel på olika recept kan du kika i vår blogg, där vi testat en del olika recept från olika matkasseföretag.

5. Jag måste hämta matkassen i butik själv
Den sista myten vi tänkte ta upp är den om att man skulle behöva hämta som matkasse själv i butik. Du kan alltid själv välja att hämta ut kassen om du föredrar det, men alla matkassar erbjuder också hemkörning, något som är en del av charmen med matkassar. Du behöver alltså inte slänga dig iväg till någon butik för att hämta ut din kasse om du inte har lust med det, utan du kan välja att få din hemkörd till dörren.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng