Bra Mat Hemma Premiumkassen – Del 3

Onsdag och lillördag. Massor med plusgrader ute och en fantastisk dag att prova en matkasse. Meny följer.

Köttfärsbiffar med viltsmak, serveras med broccoli, kokt potatis och lingonsås

Vi började med att sätta igång potatisen på spisen och värma på ugnen till 150 grader. En röd lök finhackades, enbär krossades och detta blandades ner i blandfärsen tillsammans med vitpeppar, salt och en skvätt vatten. Tips från coachen om du inte äger en mortel är att du kan krossa kryddor eller i detta fallet, enbär genom att lägga de i en liten plastpåse och banka på den med en kastrull/baksidan av en kniv. Vi valde att forma små biffar, tycker att det ser så trevligt ut och smakar bäst. Biffarna bryntes i stekpanna med smör och placerades sedan i en ugnsfast form och stektes klart i ugnen. För att ta till vara av de goda smakerna från stekningen valde vi att tillreda såsen i stekpannan. Mjölk, grädde, lingonsylt  och köttfond fick puttra ihop. Smakas av med salt och peppar. MUMS!!!!! Den här såsen är en dröm. Broccolin fick koka några minuter i saltat vatten, sedan lite olivolja och havssalt som pricken över i,et. Potatisen är nu färdigkokt och biffarna i ugnen är färdigstekta. Dags att lägga upp och servera. Hela härligheten dekoreras med lite färsk persilja. WOW!!!! Sådana här gånger känns det verkligen magiskt att få jämföra matkassar till vardags. Vilken härlig onsdagsmiddag.

Lingonsåsen är så god så man skull kunna äta den med sked. Tillagningen var relativt enkel men kanske veckans ”svåraste” och då vill jag poängtera att det inte är svårt alls. Kanske bara lite mer moment än de andra recepten och tack vara potatisens koktid tog det ca 30 minuter totalt att tillaga. Men så värt det. Dagen måltid förtjänar högsta betyg. Grattis!!!!

Slutbetyg: 6 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

      Kommentera

      Login/Register access is temporary disabled

      Betala mindre för din matkasse!
      Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

      Stäng